Министрите на здравеопазването на Турция и Куба - Фахреттин Коджа

...
Министрите на здравеопазването на Турция и Куба - Фахреттин Коджа
Коментари Харесай

Турция и Куба правят ваксина и лекарства срещу рак

Министрите на опазването на здравето на Турция и Куба - Фахреттин Коджа и Хосе Анхел Портал, са подписали протокол, предусещащ основаване на работна група за взаимно произвеждане на ваксина и медикаменти против рак, както и на ваксини против инфекции, оповестяват на първа страница в. " Акшам " и в. " Гюнеш ". Вестник " Акшам " отбелязва, че Куба има сериозен опит в работата в онкологичната област и показва, че делегация, в която ще вземат участие ръководителят и представители на кубинския институт по медикаментите БиоКубаФарма /BioCubaPharma/, идва тази седмица в Анкара и ще се срещне с представители на турското здравно министерство, представени от Българска телеграфна агенция.

Вестникът цитира също турския здравен министър Коджа, който е декларирал че задачата на Турция е до 2023 година да създава в страната всички ваксини.

Вестник " Миллиет " оповестява, че на 30 май ще се състои постоянното съвещание на Съвета за национална сигурност под председателството на президента Реджеп Тайип Ердоган, на което ще бъдат прегледани развитията в Сирия, полемиките по отношение на покупката на съветски системи С-400 и американски изтребители Ф-35, както и развитията в Източното Средиземноморие и Егейско море. Вестникът отбелязва, че съвещанието в четвъртък ще бъде последното съвещание на Съвета за национална сигурност преди доставката в Турция на С-400 и на него се планува да бъдат разисквани и стъпки в отговор на възможни наказания от Съединени американски щати. Заседанията на съвета се организират един път на два месеца. Миналата седмица американската телевизия Си Ен Би Си, базирайки се на свои източници в Държавния департамент, заяви, че Турция има период от две седмици да се откаже от договорката за С-400 с Русия, тъй като в противоположен случай Съединени американски щати ще я изключат от програмата за Ф-35 и ще й наложат наказания. Според телевизионния канал Турция би трябвало да вземе решение до края на първата седмица на юни.

Съгласно съглашението сред Турция и Русия се планува разполагането на съветските системи С-400 в Турция да стартира от юли тази година, показва в. " Миллиет ", като прибавя, че и съветски, и турски публични представители са дали сигнали, че първите елементи от доставката може да дойдат още през юни.

В заключителната декларация от съвещанието в четвъртък се чака да бъде отправено предизвестие към сирийския режим за съблюдаване на примирието в Идлиб, написа вестникът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР