Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще

...
Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Министрите на външните работи на ЕС се събират в Люксембург

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз ще подпишат документ за предприемане на " мощна задача за образование " на бойци от украинските въоръжени сили, съобщи през днешния ден в Люксембург висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, съобщи ДПА.

Военните в Европейския съюз могат " да обединят целия си потенциал " и да дават доста повече, в сравнение с в случай че работят независимо, съобщи Борел преди срещата на външните министри.

След следващата ракетна офанзива и нахлуване с безпилотни апарати, които раздрусаха Киев тази заран, външните министри на страните от Европейски Съюз се събират през днешния ден, с цел да вземат решение за най-новите ограничения за поддръжка на Украйна.

Нападенията против Киев " ясно демонстрират жестокостта, с която продължава тази война ", съобщи при идването си в Люксембург немската министърка на външните работи Аналена Бербок и акцентира, че е значимо Украйна да бъде подкрепяна. Около 15 000 бойци от украинските въоръжени сили ще бъдат подготвени в Европа, добави Бербок.

Първите стратегии за образование ще стартират в средата на ноември, съобщи почитан чиновник на Европейски Съюз. Предстои да бъдат подготвени общо 12 000 украински бойци, в това число наборници, както и особено образование за още 2800 бойци.

Мисията за Украйна е " най-голямата задача на Европейския съюз до момента ", съобщи първият посланик на Дания Йепе Кофод и добави, че страната му за първи път ще взе участие в план на Европейски Съюз в региона на защитата.

Ирландия желае да помогне на Украйна с образование във взривното дело и разминирането, съобщи ирландският външен министър Саймън Ковини, отбелязвайки, че Европейски Съюз е имал сходни задачи в Мали.

Министрите са подготвени да одобрят даването на още 500 милиона евро военна помощ, с което общата сума, отпусната от началото на съветската инвазия през февруари, ще доближи 3,1 милиарда евро.

Освен войната на Русия в Украйна министрите ще обсъдят и по какъв начин да реагират на репресиите на иранския режим против протестиращите. Борел съобщи, че се надява министрите да одобрят нови наказания против Техеран, добавяйки при идването си в Люксембург, че към този момент е препоръчан пакет от наказания, с който да бъдат подкрепени смелите дами и стачкуващи в Иран.

Министрите ще обсъдят и изказванията, че Иран доставя безпилотни самолети в Украйна, съобщи шефът на европейската дипломация. Ако се потвърди присъединяване на Иран във съветската война в Украйна, външните министри на Европейския съюз ще наложат забрани за пътешестване и ще замразят активите на към 15 иранци, взели участие в почналите предишния месец държавни репресии против стачкуващи, заяви Ройтерс.

Допълните наказания на Европейския съюз против Иран няма да се лимитират до включването на някои лица в черния лист, в случай че се потвърди, че Техеран взе участие във войната на Русия в Украйна, съобщи министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн. " Тогава няма да става въпрос единствено за обособени лица, които да бъдат глобени ", съобщи той, очевидно имайки поради по-широки наказания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР