Министрите на външните работи на НАТО се споразумяха в сряда

...
Министрите на външните работи на НАТО се споразумяха в сряда
Коментари Харесай

Страните от НАТО ще подкрепят Украйна, колкото е необходимо

Министрите на външните работи на НАТО се споразумяха в сряда да засилят работата с Киев по въпросите на сигурността, пробвайки се да показват продължаваща поддръжка за Украйна макар влошаващия се спор в Близкия изток, оповестява Би Би Си.

В изказването си след първото съвещание на Съвета НАТО-Украйна съдружниците от Алианса дадоха обещание " да останат непоколебими в уговорката си за по-нататъшно подсилване на политическата и практическа поддръжка за Украйна ".

Те също по този начин обявиха, че " ще продължат да поддържат Украйна, до момента в който е належащо ".

" Увеличаваме оперативната съгласуемост с НАТО ", сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба преди срещата. " Ние значително ставаме де факто армията на НАТО във връзка с нашия механически капацитет, правилата на ръководство на армията.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на срещата на съвета прикани съдружниците да подхващат по-конкретни стъпки в поддръжка на Украйна. Той предизвести, че Русия е натрупала огромни ресурси от ракети преди зимата.

Според него Русия " в този момент е по-слаба военно, политически и стопански ". В същото време той прикани да не се подценява Кремъл, като акцентира, че Русия подхваща нови офанзиви против енергийната инфраструктура, " пробвайки се да остави Украйна в мрак и мраз ".

Според Алианса НАТО и Украйна към този момент работят дружно и вземат решения като равни по необятен кръг от въпроси, в това число оперативна съгласуемост, енергийна сигурност, нововъведения, киберсигурност и военна резистентност.

Страните от НАТО ще работят, с цел да " подкрепят възобновяване на бранша за сигурност и защита на Украйна и да поддържат дълготрайното въздържане и защита на Украйна ". " Като част от тези старания ние създаваме пътна карта за прехода на Украйна към цялостна оперативна съгласуемост с НАТО ", се споделя в изказването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР