Министрите на външните работи на България и на Република Северна

...
Министрите на външните работи на България и на Република Северна
Коментари Харесай

Николай Милков: България няма да отстъпи от правата на българската общност в РСМ

Министрите на външните работи на България и на Република Северна Македония - Николай Милков и Буяр Османи посетиха Християн Пендиков, пребият в Охрид поради българското му съзнание секретар на клуб " Цар Борис III ".  Те отидоха във Военномедицинска академия, където Пендиков е настанен.

След като го посетиха Николай Милков сподели, че обстановката не би трябвало да продължава по този метод. България твърдо упорства да бъдат осъдени причинителите на това действие, посочи той и изиска да завърши безнаказаността и на други сходни действия, които пораждат ново принуждение.

Случаят, съгласно Милков, е индикативен за възраждането на " черни обичаи " на палежи и принуждение в РСМ. 

" България няма да отстъпи от отбраната на правата на българската общественост в Република Северна Македония ", сподели още той.

Колегата му Буяр Османи увери, че виновниците за побоя над Пендиков са задържани и акцентира, че македонските управляващи не толерират сходни случаи на принуждение. И добави, че сходни неща не би трябвало да се случват, без значение от това какви са възгледите на жителите на РСМ.

Той обаче напомни, че български политици са идвали в РСМ, като по този метод засягат връзките с нашата съседка. И изиска да няма провокации при такива визити. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР