Министрите на търговията и постоянните търговски представители на Китай и

...
Министрите на търговията и постоянните търговски представители на Китай и
Коментари Харесай

`Китай обяви навлизането в `нова ера“ на отношенията с Централна Азия

Министрите на търговията и непрекъснатите търговски представители на Китай и Съединени американски щати ще се срещнат през идната седмица в Съединените щати, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на онлайн брифинг за публицисти на представителя на китайското посолство във Вашингтон. По думите му Пекин е отворен за връзка с Вашингтон на всички равнища, само че единствено на основата на взаимно почитание.

По-рано в град Сиан беше открита среща на върха сред Китай и пет от някогашните руски републики от района – Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан. Китайският президент Си Цзинпин, представен от Франс прес, разгласи навлизането в „ нова епоха “ на връзките сред неговата страна и Централна Азия.

Агенцията разяснява, че тези страни са обичайно по-близки до Москва, в сравнение с до Пекин, а този конгрес се провежда в миг, когато американският президент Джо Байдън се среща с водачите на Г-7 в Япония.

Това е първата сходна алегорична среща на върха сред азиатския колос и тези пет страни от установяването на дипломатически връзки през 1992 година след разпадането на Съветския съюз. Франс прес поснява също, че тя се организира в историческия град Сиан, който свързва Европа и Китай през Централна Азия. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР