Министрите на отбраната на страните от Европейския съюз взеха решение

...
Министрите на отбраната на страните от Европейския съюз взеха решение
Коментари Харесай

ЕС стартира десетки военни проекти

Министрите на защитата на страните от Европейския съюз взеха решение за стартирането на 17 нови плана в областта на сигурността, които са ориентирани към основаването на нови типове оръжия, а по този начин също и за подготовката на фрагменти в региона на разузнаването, командването, контрола и киберсигурността. Това заяви пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз, представена от БГНЕС.
" На съвещанието на Европейския съвет министрите утвърдиха 17 нови планове в границите на програмата за Постоянно структуриране на съдействието на Европейски Съюз в региона на сигурността и защитата (PESCO) ", се споделя в документа.
Сред плановете попадат основаване на нови системи за ръководство на артилерията, рационализация на ударните вертолети, основаването на безпилотни подводни апарати, система за отбрана от дронове.
5 от 17-те плана са ориентирани към повишението на квалификацията на европейските експерти в региона на защитата и сигурността, а също по този начин на командния състав за задачите на Евросъюза. Сред тях влиза основаването на Съвместна разследваща школа на Европейски Съюз (Joint EU Intelligence School, JEIS), която " ще обезпечи образование и подготовка на военния и граждански личен състав на страните от Европейски Съюз и НАТО по разследващи дисциплини “. Водещите страни по този план ще бъдат Гърция и Кипър.
Програмата PESCO започва през декември 2017 година. Тя включва реализирането на серия от планове за развиване на личните военни благоприятни условия на Евросъюза, които би трябвало да допълват капацитета на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР