Mинистрите на отбраната на България и Румъния подписаха Писмо за

...
Mинистрите на отбраната на България и Румъния подписаха Писмо за
Коментари Харесай

България и Румъния планират съвместно командване за специални операции

Mинистрите на защитата на България и Румъния подписаха Писмо за желание за основаване на Регионално компонентно командване на Специалните сили , оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата.

Това става в подтекста на изменящата се среда на сигурност в Черноморския район и нуждата от засилено съдействие, за повишение на отбранителния капацитет на НАТО.

Българският боен министър Тодор Тагарев взе участие в съвещания, извършени в границите на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс, както и в съвещание на министрите на защитата . Те дружно разгледаха тематиките за новите районни проекти, развиването на отбранителни качества, увеличението на производството в отбранителната промишленост и други.

В изявление по време на срещата Тагарев удостовери ангажираността на България да помага за осъществяването на решенията от за усилване на отбранителния капацитет.

" България е подхванала ограничения за адаптиране на отбранителната индустриална база, с цел да отговори на новите условия и с цел да поддържа напъните на Украйна да надделее във войната ", съобщи той.

Министърът уточни нуждата да продължат вложенията във военната индустрия и всичките ѝ подотрасли.

По време на Срещата на върха съдружниците организираха полемика и реализираха единодушие по новите районни проекти за отбрана на територията на НАТО. Взети са решения за акомодация и усилване на качествата за командване и ръководство. Приет е и План за деяние в отбранителното произвеждане за боеприпасите и оборудването.
 Двудневната среща на върха на НАТО във Вилнюс стартира
Двудневната среща на върха на НАТО във Вилнюс стартира

Йенс Столтенберг предложи пакет от три детайла, с цел да приближи Украйна до НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР