Министрите на околната среда на България и на Румъния -

...
Министрите на околната среда на България и на Румъния -
Коментари Харесай

България и Румъния: Пробите от Черно море не показват проблем за здравето на хората

Министрите на околната среда на България и на Румъния - Юлиан Попов и Мирча Фекет, обявиха, че взетите проби от Черно море не демонстрират никакъв проблем за здравето на хората и околната среда, заяви Дарик с позоваване на обява на румънското министерство на околната среда във Facebook.

Двамата министри са коментирали качеството на водата в Черно море след разрушаването на стената на язовир „ Каховка “ в Украйна през вчерашния ден по време на онлайн среща.
Междувременно шест плажа в Румъния получиха екологичното отличие за качество „ Син байрак “ (Blue Flag), оповестява министерството на стопанската система, предприемачеството и туризма на Румъния.

Това са плажовете „ Вега Винтидж “ при курорта Мамая, „ Марина Реджиа “ и „ Финикия “ при Нъводари, „ Читадел “ и „ Азур “ при Ефорие, както и „ Финикия Блу Вю “ при курорта Олимп.

Програмата " Син байрак " е доброволна сертификационна процедура за плажове и яхтени пристанища, ръководена от интернационалната Фондация за екологично обучение (Foundation for Environmental Education - FEE).

„ Син байрак “ стартира през 1987 година – Европейската година на околната среда – и има за цел да награди плажове и пристанища за тяхното качество, както и да насърчи локалните обществени управляващи и частния бранш да подхващат ограничения за възстановяване на крайбрежната зона.

За да получи оценката „ Син байрак “, един плаж би трябвало да дава отговор на 33 критерии, които се отнасят до качеството на водата за къпане, ръководството на околната среда, сигурността, предлаганите услуги и други „ Син байрак “ може да бъде получен за един сезон, като запазването му зависи от това дали има нови кандидатури.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР