Министрите на финансите на Г-20, които се срещнаха в Сао

...
Министрите на финансите на Г-20, които се срещнаха в Сао
Коментари Харесай

Финансовите министри на Г-20 не одобриха съвместно изявление

Министрите на финансите на Г-20 , които се срещнаха в Сао Пауло, Бразилия, не съумяха да реализират единодушие по официално съобщение след срещата на върха . Причината беше противоречие по какъв начин да се опишат войните в Украйна и Ивицата Газа, оповестява Ройтерс.

Според източници на тази организация страните от Г-7 са предложили да се приказва за протичащото се като за война " против " Украйна. Русия обаче настоя това да се опише като " война в Украйна ". 

Освен това, както оповестява Ройтерс, страните от Г-7 предложиха да се опишат събитията в Газа като " филантропична рецесия ", само че да не се загатва Израел.

В резултат беше решено общо официално съобщение да не се подписва; Вместо това Бразилия, която беше хазаин на срещата, ще излезе със лично изказване след края й.
 Западните сили спорят за съветските активи на финансовата среща на Г-20
Западните сили спорят за съветските активи на финансовата среща на Г-20

Тяхното противоречие акцентира комплицирания геополитически терен за групата

Бразилия се пробва със своето председателство на Г-20 да измести полемиките от геополитическото напрежение сред огромните сили към консенсус по отношение на устойчивото развиване, като в същото време се пробва да даде повече глас на разрастващите се народи от Глобалния юг.

В своето послание, откриващо срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки, бразилският министър на финансите Фернандо Хадад предложи световен най-малък налог върху благосъстоянието , представляващ евентуален нов дирек за интернационално данъчно съдействие.

Хадад към този момент беше предложил на Г-20 да се заеме с данъчните убежища за най-богатите и налозите върху наследството в интерес на свръхбогатите.

Управителят на централната банка на Бразилия Роберто Кампос Нето назова б орбата с инфлацията основен инструмент за битка с неравенствата , един от целите на Бразилия в председателството на Г-20.
 57% популацията на Аржентина живее под прага на бедността
57% популацията на Аржентина живее под прага на бедността

Нивото на беднотия е най-високото от 20 години насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР