Министрите на финансите и ръководителите на централните банки на страните

...
Министрите на финансите и ръководителите на централните банки на страните
Коментари Харесай

Официални лица напуснаха срещата на Г-20 при речта на руски министър

Министрите на финансите и ръководителите на централните банки на страните от Г-20, публични лица от Украйна, Съединени американски щати и Европейски Съюз напуснаха срещата на Г-20, когато съветският финансов министър Антон Силуанов стартира речта си. Това оповестяват Washington Post и Bloomberg.

Сред участниците в своеобразното опълчване на нашествието на Русия в Украйна са министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън и ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл, канадският вицепремиер Кристия Фрийланд и ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард. Срещата напусна и министърът на финансите на Украйна Сергей Марченко, а останалите участници, които взеха присъединяване посредством видеовръзка, изключиха камерите си при изявлението на министъра от Русия.

Няколко дни по-рано представителите на Украйна помолиха за това. Индонезийското председателство беше притискано от предишния месец да изключи Москва от Г-20. Тя обаче отхвърли да го направи за да остане неутрална. „ Войната е несъвместима със съдействието “, съобщи френският министър на стопанската система Бруно льо Мер при откриването на срещата на Г-20, като прикани Русия „ да се въздържа от присъединяване в срещите на Г-20 “. Руският му сътрудник Антон Силуанов отвърна: „ Г-20 постоянно е бил и остава на първо място стопански конгрес “. Организацията сплотява двадесетте огромни международни стопански системи, в това число Съединени американски щати, Канада, Китай, Индия, Бразилия, Япония, Франция и Германия./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР