Министри от кабинета обсъждат възможности тол таксите да не се

...
Министри от кабинета обсъждат възможности тол таксите да не се
Коментари Харесай

Кабинетът търси вариант да не повишава тол таксите от юли

Министри от кабинета разискват благоприятни условия тол таксите да не се покачат от началото на юли, а от началото на идната година. Това удостовери министърът на финансите Асен Василев пред публицисти в Министерския съвет в отговор на въпрос.

Обясни, че въпреки да не е в течение на диалозите, че казусът идва от това, че операторът на системата - компанията " Капш ", е предизвестила от дълго време, че би трябвало да знае 45 дни авансово дали те ще се трансформират от 1 юли. Разбра се, че не е била осведомена. При това състояние плануваното нарастване от 1 юли би трябвало да остане. Финансовият министър уточни, че се търсят благоприятни условия покачването да остане за следващата година.

В края на април служебният строителен министър Николай Шишков изясни, че плануваното от предходното държавно управление покачване на тол таксите от 1 януари 2023 година е отсрочено, с цел да омекоти натискът от инфлацията. Било е решено да влезе в действие от 1 юли, като е с 50%.

Към 20 април 2023 година приходите от винетки и тол такси са 210 млн. лева, което е към една трета над сумата, събрана към същата дата през предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР