Министерството започна да работи с пълни сили още първия ден,

...
Министерството започна да работи с пълни сили още първия ден,
Коментари Харесай

Кабинетът „Петков“ спрял големите инфраструктурни проекти и не планирал зимното почистване на пътищата според министър Шишков

„ Министерството стартира да работи с цялостни сили още първия ден, тъй като имаше много наболели проблеми. Първият, който беше изваден пред скоби е интерконекторната връзка България – Гърция. Установихме, че има много незавършени работи. Започнахме ежедневни контакти със строителя, който пое ангажимент до другата десетдневка на септември да бъде приключен, само че към момента остават действия с първия стадий. Общо взето обектът си наподобява на един градеж. Държавата напълно оказва помощ на строителя, с цел да може всички документи, които са нужни за употреба да бъдат предвижени“, съобщи по време на брифинг служебният министър на районното развиване Иван Шишков.

Той бе безапелационен, че не би трябвало да се подценява и ВиК секторът.

„ Нямаше никаква концепция за зимно разчистване. Възложих на чиновниците на АПИ да стартират състезания, тъй че ще се опитаме в тези къси периоди да осигурим почистването ”, съобщи той.

Шишков акцентира, че е направена ревизия на Автомагистрала „ Хемус, от която се вижда, че тези инфраструктурни обекти в последните 6-7 месеца са били спрени.

„ На „ Струма ” установихме проблематично свлачище и там нищо не е направено. Тунелът най-вероятно ще бъде подготвен след месец и половина ще търсим и метод да пуснем и придвижването. Проверихме и ремонта на тунелите Витиня и Ечемишка и намерихме тъмнината в тунела. За огромните инфраструктурни обекти намерехме мрачевина в тунела ”, съобщи той.

„ Оста север-юг от Русе към Маказа няма никакво развиване. Тунелът на Шипка стои странично на цялостното трасе “, уточни Иван Шишков, показвайки и онагледявайки потребността от строителството на нови автомагистрали.

Според него проходимостта на нашите пътища е доста по-малка от движещите се коли и това водило до повишение на произшествия и пътния травматизъм.

Шишков заключи, че цената на водата се покачва поради високите цени на електрическата енергия. Освен това във ВиК бранша огромен проблем бил и остарялата инфраструктура.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР