Министерството съвместно с други агенции реализира проверки, полицицейски операции, както

...
Министерството съвместно с други агенции реализира проверки, полицицейски операции, както
Коментари Харесай

Валентин Радев обясни какви са мерките за сигурност по границата и в страната

Министерството взаимно с други организации осъществя инспекции, полицицейски интервенции, както и взаимни охранителни ограничения с Турция. На национално равнище са взети ограничения, при всевъзможни рискове, построена е и интегрирана система за ръководство. Планират се местни профилирани полицейски интервенции. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на обичайния петъчен парламентарен надзор.

Министърът отговори на въпрос заложен от депутатите от Българска социалистическа партия Иван Иванов и Георги Свиленски по отношение на политиката на Министерството на вътрешните работи по отношение на защитата на границите на Република България.

" За ограниченията са сигурност по време на европредседателството ни за летищната сигурност са предадени 2 броя служебни коли, както и 4 подготвени кучета-следотърсачи. Включени са охранители и граничен надзор ", изясни Радев.

" Сключихме контракт за високопроходими коли. Изградени са контактни центрове по границите за служители на реда. От началото на годината до края на месец октомври са арестувани 2678 жители на трети страни. 1616 са арестувани навътре в страната с противозаконен престой ", добави вътрешният министър.

" През месец октомври са върнати 121 нелегално пребиваващи жители на трети страни. От началото на годината са върнати общо 1771 нелегално пребиваващи жители на трети страни ", добави Радев по тематиката.

" Във връзка с пътнотранспортните катастрофи от началото на годината до 19 ноември 13 228 моторни транспортни средства са с прекъсната регистрация ", обясни вътрешняит министър.

" Нямаме проблеми по границите и летището. С 81,2% е намалял миграционният напън от трети страни от началото на годината. От Европейската организация за гранична и брегова защита (Frontex) ни похвалиха, за това, че пазим границите доста добре ", приключи Валентин Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР