Министерството на земеделието сформира дежурни екипи, които правят проверки при

...
Министерството на земеделието сформира дежурни екипи, които правят проверки при
Коментари Харесай

Дежурни екипи проверяват за неправомерно палене на стърнища

Министерството на земеделието образува дежурни екипи, които вършат инспекции при непозволено палене на стърнища в страната. В екипите са включени чиновници на Държавен фонд „ Земеделие " и регионалните дирекции по земеделие.

Съгласно законодателството, не е възможно паленето на аграрни площи, акцентира пред БНР Иван Капитанов - зам.-директор на Фонд „ Земеделие ".

„ 37 сигнала бяха постъпили за 3-те почивни дни, главно на територията на Русе, Разград, Плевен, Монтана и Хасково. Колегите са обобщили, че общата повърхност, измерена на терен, са над 4500 дка. В момента следва административно да създадем инспекция и разбор дали същите са кандидатствали в съответните посоки за подкрепяне и на тази база ще изчислим съответната глоба, която ще получи съответният собственик ", изясни Капитанов в изявление за предаването „ Преди всички ".

По думите му при положение на определяне на съзнателно запалване на аграрни площи земеделският собственик може да бъде глобен с цялостно отнемане от дотации за една или няколко години. Сериозни наказания грозят собственик, за който се откри, че е палил аграрни площи и преди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР