Министерството на земеделието и храните направи проверка във връзка със

...
Министерството на земеделието и храните направи проверка във връзка със
Коментари Харесай

Министерството на земеделието направи проверка на строителни дейности в местност Рожен

Министерството на земеделието и храните направи инспекция във връзка със почнали строителни действия в околност Рожен по капиталовото предложение: „ Изграждане на величествен стълб с височина 111 метра “.

Проектът на вложителя Фондация " Наследство в бъдещото " е частно капиталово желание, което ще се построява в терен частна благосъстоятелност в аграрен парцел в землището на село с. Соколовци, околност Рожен, земеделска земя – непрекъснато затревена площ/ливада с повърхност 2316 кв. м.

След регулярна процедура за смяна на предназначението на земята е издадено позволение за краткотрайно прилагане на 196 кв. м земеделска земя за неземеделски потребности от Областна дирекция „ Земеделие “ - Смолян.

Собственик на парцела е Сдружение " Рожен - завещание в бъдещето ", което е предоставило на вложителя въпросния парцел с контракт, в който е показало експлицитното си единодушие за капиталовото предложение.

Предоставена е скица за слагане на краткотраен обект. Представено е мнение на 29 март 2023 година от Регионална инспекция за опазване на околната среда Смолян за координиране на обекта.

Разрешението за градеж и слагане е издадено от основния проектант на община Смолян. Контролът по построяването е от компетенцията на община Смолян, която би следвало да удостовери, че планът дава отговор на условията за сигурност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР