Министерството на земеделието и големите търговски вериги на хранителни стоки

...
Министерството на земеделието и големите търговски вериги на хранителни стоки
Коментари Харесай

МЗХГ и веригите търсят работещ модел за българските производители

Министерството на земеделието и огромните търговски вериги на хранителни артикули търсят работещ модел за обезпечаване на достъп на продукцията на българските производители в магазините им у нас. Това стана ясно от обясненията на министъра на земеделието пред бТВ.

Предложението на министерството е половината от щандовете в огромните супермаркети да бъдат отделени за български хранителни артикули. В същото време веригите и Сдружението за съвременна търговия оферират да обособят фермерски пазари на паркингите си.

„ Няма да създадем крачка обратно в напъните си да осигурим достъп на българския производител на храни до единствените точки за търговия сега “, съобщи министърът на земеделието Десислава Танева. Тя даде да се разбере, че държи продуктите да се придават в магазините, тъй като няма гаранции кой ще продава на паркингите пред тях.

„ Нашите старания са ориентирани към това да създадем работещ модел. Предложили сме вид, който считаме, че няма да наруши логистиката на комерсиалните вериги, само че ще им сътвори обвързване за структуриране на нов районен канал за доставка - точно отделянето на задоволително площи (за български продукти– бел. ред) “, сподели Танева.

Даде образец, че сходен модел съществува в страни като Италия и Францияи работи добре.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР