Министерството на здравеопазването стартира масова ваксинация сред ромската общност, ваксините

...
Министерството на здравеопазването стартира масова ваксинация сред ромската общност, ваксините
Коментари Харесай

МЗ започва масова ваксинация сред ромите

Министерството на здравеопазването започва всеобща имунизация измежду ромската общественост, имунизациите ще са от всички налични типове и ще са безвъзмездни. Това разгласи зам.-здравният министър Александър Златанов след работна среща с посредници и други здравни специалисти, която се организира в министерството. Това ще става посредством акции - посредством персонални лекари, духовници, даже и посредством хора от шоу бизнеса, на които те имат доверие. На представителите от шоу бизнеса няма да се заплаща.

" Ще се употребяват всички канали, с цел да бъдат осведомени и да бъдат ваксинирани хората от ромската общественост ", разясни Златанов.

От Министерство на здравеопазването са безапелационни, че имунизацията ще е безвъзмездна, няма да се дават странични парични тласъци по време на имунизацията. Зам.-министърът посочи, че моментът е подобаващ, акцията започва още през днешния ден, ще се отворят мобилни пунктове в квартали и махали и в отдалечените места. Заболеваемостта е ниска и имаме от всички ваксини, добави Александър Златанов.
 Започва всеобща имунизация в
Започва всеобща имунизация в " Столипиново "

Посъветвани били и децата над 12 година да се ваксинират

Сред популацията битуват легенди, хората от малцинствата са уплашени, боязън ги е, че ще имат странични последици, изясни Златанов.

Медиаторите стартират работа още през днешния ден, по какъв начин върви акцията, ще се сверява на всеки 10 дни. Имунизираните измежду тази общественост са под 10%, разгласи зам.-здравният министър.

Здравният посредник от РЗИ - София Христо Николов изясни, че е доста невисок процентът на имунизираните в общността. Основният боязън, който се разпространявал, бил, че ще бъдат чипирани посредством имунизациите. Той даде образец, че в кв. " Факултета " живеят към 45 000 души, от тях имунизирани са доста невисок %.
 Кабинети за обзор за ковид заработиха в
Кабинети за обзор за ковид заработиха в " Столипиново "

Обслужват ги 19 лекари и медицински сестри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР