Министерството на здравеопазването подготвя анализ на дейностите в Изпълнителна агенция

...
Министерството на здравеопазването подготвя анализ на дейностите в Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

МЗ подготвя анализ, за да реши ще изведе ли трансплантацията от ИАМН

Министерството на опазването на здравето приготвя разбор на дейностите в Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, като акцентът в него ще бъде подложен върху сравнение на резултатите в региона на донорството и трансплантацията на органи и тъкани преди сливането на двете структури – Изпълнителна организация по трансплантации и Изпълнителна организация „ Медицински одит “ и след обединяването им в Изпълнителна организация „ Медицински контрол “. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова в отговор на въпрос на народния представител от Има Такъв Народ доцент Силви Кирилов, който в границите на постоянния надзор в Комисията по опазването на здравето я попита планува ли се извеждане на активността по трансплантация отвън ИАМН.

Проф. Сербезова посочи, че ще се проучват всички донорски обстановка в интервала преди и след сливането, като ще се търси отговор на въпроса какъв е бил изходът от всяка една от тях и дали са били употребявани пълноценно всички благоприятни условия, които са били налице. Също по този начин анализът ще би трябвало да съпоставя резултатите по области, тъй като се оказва, че в това отношение има основни разлики, за които би трябвало да бъде открита повода..

Здравният министър разясни, че едвам откакто се преценяват всички аспекти на тематиката, ще се пристъпи към взимане на управническо решение. Тя увери, че анализът ще бъде възложен неотложно откакто работата по него завърши.

Проф. Сербезова показа визията на специалисти, които са изразили мнение, че е нужна цялостна идея за развиването на донорството и трансплантациите.

„ Една смяна в структурата на ИАМН и възможното делене на главните действия в нея би трябвало да бъдат част от такава идея “, безапелационна е здравният министър.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР