Министерството на здравеопазването на Румъния съобщи за случай на тежък

...
Министерството на здравеопазването на Румъния съобщи за случай на тежък
Коментари Харесай

Тежък остър хепатит при 5-годишно детенце в съседна Румъния



Министерството на здравеопазването на Румъния заяви за случай на тежък изострен хепатит при дете, съобщи организация Аджерпрес.

Става дума за 5-годишно момиче, признато в профилирана болница на 4 април. При детето не е открита дейна вирусна зараза, а маркерите за автоимунно заболяване са негативни.

Състоянието на момиченцето е устойчиво, като то получава симптоматични медикаменти, а и към момента е настанено в болница.

Към момента е ясно, че то не е пътувало в чужбина и няма епидемиологична връзка с различен случай, докладван на Световната здравна организация (СЗО) в Европа.

По данни на здравното министерство на Румъния към 21 април районният офис на СЗО за Европа е съобщил за 169 случая на тежък хепатит с незнайна причина (не са открити известни досега хепатитни вируси) при деца на възраст от един месец до 16 години.

Тези случаи са имали чернодробна непълнота, постоянно тежка, както и високи равнища на ензимите, които демонстрират цитолиза на черния дроб и жълтеница.

Министерството на здравеопазването на Румъния отбелязва, че прави тези уточнения, с цел да осведоми обществеността и да отстрани спекулациите, които биха могли да провокират безпокойствие измежду родителите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР