Министерството на здравеопазването на ивицата Газа, контролирана от Хамас, обяви,

...
Министерството на здравеопазването на ивицата Газа, контролирана от Хамас, обяви,
Коментари Харесай

За нов удар по бежанския лагер Джабалия съобщиха от Газа

Министерството на опазването на здравето на линията Газа, следена от " Хамас ", разгласи, че при нова бомбардировка от страна на израелската войска в бежанския лагер " Джабалия ", който към този момент стана обект на гибелен удар през вчерашния ден, през днешния ден са били убити десетки хора, съобщи Франс прес.

Министерството заяви за " десетки жертви и ранени при бомбардировка " от страна на израелската войска. Тази информация не е доказана по самостоятелен път.
Точен брой на починалите към този момент не е оповестен, само че на фрагменти, публикувани от телевизия Агенция Франс Прес, се виждат големи опустошения, предава Българска телеграфна агенция.

Гражданска отбрана в палестинския анклав, ръководен от " Хамас ", съобщи, че при тази нова бомбардировка са били " убити цели фамилии " в лагера, който е най-големият в линията Газа и подслонява 116 000 души.

" Израелският окупатор за следващ път провокира трагична кървава баня ", се споделя в изказване на палестинското ислямистко придвижване.
Израелската войска към този момент не е коментирала случая.

Тя удостовери през вчерашния ден, че е нанесла удар по лагера, като съобщи, че задачата е била командирът на " Хамас " Ибрахим Биари, който беше показан като един от виновните за кървавата офанзива, осъществена от палестинското ислямистко придвижване против Израел на 7 октомври.

Според Джонатан Конрикус, представител на израелската войска, Биари се е намирал в " голям комплекс от подземни тунели, от които е управлявал интервенциите ".
При вчерашната бомбардировка починаха десетки хора. Видеозапис на телевизия Агенция Франс Прес сподели минимум покрити 47 тела, лежащи на земята в двора на болница.

" Израел твърди..., че тук има тунели и оръжия. Те удариха жилищен регион, цялостен с младежи и остарели хора... Тук няма никаква опозиция (от страна на бойците на " Хамас ", бел. ред.) ", съобщи през днешния ден пред Агенция Франс Прес Абдул Иса Масуд, 30-годишен гражданин на лагера " Джабалия ".

Тези удари по Джабалия бяха разкритикувани остро от други страни и от Организация на обединените нации, отбелязва Агенция Франс Прес.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че е ужасяващ от израелските бомбардировки " в жилищни квартали в гъстонаселения бежански лагер " Джабалия ".
Според отчет на здравното министерство на " Хамас " от началото на войната с Израел в линията Газа са починали 8796 души, в това число 3648 деца. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР