Министерството на вътрешните работи на Сърбия съобщи за задържането на

...
Министерството на вътрешните работи на Сърбия съобщи за задържането на
Коментари Харесай

Сърбия задържа бивш шеф на украинското разузнаване 


Министерството на вътрешните работи на Сърбия заяви за задържането на украински жител на границата със Северна Македония при опит да напусне страната с огромна сума пари и два скъпоценни камъка. В същото време редица сръбски медии оповестяват, че евентуално става дума за някогашния началник на вътрешната сигурност на украинското разузнаване Андрей Наумов.

„ При инспекция на контролно-пропусквателен пункт Прешево на лек автомобил БМВ, ръководен от А. А., в колата с него е бил А. Н., той е разкрил недекларирани 607 990 евро и 124 924 $ и два изумруда “, се споделя в известие на министерството.

Задържаните са обвинени, че пари и скъпоценни камъни, които "идат от противозаконни източници ", са планувани да бъдат изнесени от Сърбия. Според изявления в медиите парите са били скрити в аптечка, чували за отпадък, детски играчки, в кабината и в багажника.

Според публицисти Наумов е бил арестуван дружно с немски жител, който евентуално е управлявал кола, в която някогашен чиновник на СБУ се е опитал да премине границата. Издание споделя, че и двамата арестувани са в следствения арест в град НИС, грозят ги от 1 до 12 години затвор за „ нелегално послание на скъпи материални активи “.

По-рано беше обявено, че двама чиновници на украинското посолство във Варшава са били арестувани на полско-украинската граница при опит да отнесат огромно количество валута, злато и контрабандни цигари в Полша. Това заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба.

Превод: GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР