Министерството на вътрешните работи на Русия прекрати наказателното преследване срещу

...
Министерството на вътрешните работи на Русия прекрати наказателното преследване срещу
Коментари Харесай

Снети са всички обвинения от руския журналист, полицаите са уволнени

Министерството на вътрешните работи на Русия приключи наказателното гонене против проверяващия публицист Иван Голунов, което провокира вълна от митинги и активизира медии и интернационалните организации за освобождението му.

Вътрешният министър Владимир Колоколцев изясни, че решението е взето " вследствие на провеждането на престъпна, биологична, дактилоскопска и генетична експертиза ". Участието на журналиста в закононарушението, за което бе арестуван и упрекнат, не е потвърдено, добавя пресслужбата на министерството.

" Днес той ще бъде освободен от домакински арест, а обвиняванията ще бъдат снети ", сподели още министърът. Материалите от следствието са изпратени на националната следствена работа на Русия, а полуцаите, които са свързани със случая краткотрайно са отстранени от работа.

С това наказванията в Министерство на вътрешните работи не свършват - Колоколцев разгласи, че ще предложи на президента Владимир Путин да уволни началника на Министерство на вътрешните работи за Западния административен окръг ген. Андрей Пучков и началника на ръководството за битка с опиатите в Москва Юрий Девяткин.

" Правата на всеки жител, без значение от професионалната му принадлежност, би трябвало постоянно да бъдат предпазени ", споделя в умозаключение министърът на вътрешните работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР