Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за закупуване

...
Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за закупуване
Коментари Харесай

29 буса за 5,2 милиона лева: МВР пусна обществена поръчка за нови леки коли

Министерството на вътрешните работи е оповестило социална поръчка за закупуване на 29 микробуса за осъществяване на профилирани полицейски акции. Интересното към поръчката е цената - плануванаъа стойност на поръчката е 5 212 500 лв. без да се включва Данък добавена стойност.

Обществената поръчка е оповестена в края на предходната седмица. В нея се показва, че микробусите са за реализиране на действия с превантивна цел и осъществяване на профилирани полицейски интервенции на територията на СДВР/ОДМВР.

Според цената на поръчката от 5,2 милиона, това прави по 179 741 лв. на кола и то без Данък добавена стойност.

Изисквания:

В техническата спецификация на публичната поръчка е посочено, че микробусите би трябвало да са с сигнално-звукова уредба. Леките коли би трябвало да са нови и неупотребявани и да са създадени след януари 2022-ра година.

Трябва да са с дизелов или бензинов мотор в вътрешно горене и да дават отговор на стандартите и условията на страните в Европейски Съюз.

Всеки лек автомобил би трябвало да бъде с най-малко с осем места, със затъмнени стъкла и да развиват не по-малко от 140 км/ч.

В условията са посочени и наложителни екстри като система за подкрепяне паркирането, ел. стъкла на предните две порти, ел. регулируеми и отопляеми странични огледала и други.

Подобна социална поръчка за същия брой бусове беше оповестена оповестена от Министерство на вътрешните работи при започване на 2021 година, само че беше прекъсната след месец, поради промени в изискванията, които биха трансформирали кръга на възможните участници за осъществяването на поръчката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР