Министерството на външните работи видя позитивни нагласи в досега скептично

...
Министерството на външните работи видя позитивни нагласи в досега скептично
Коментари Харесай

Външно вижда положителни сигнали за присъединяването ни към Шенген

Министерството на външните работи видя " положителни настройки " в до момента скептично настроени към присъединението на България към Шенгенското пространство.

Това се разбра от думите на заместник-министъра и представител на външно по време на брифинга тази заран.

" Добър сигнал е, че към този момент има някои положителни настройки от някои от скептично настроени страни членки. За образец ще посоча Народното събрание на Дания ", сподели Костадин Коджабашев, представен от " 24 часа ".

През юни комисия в Народното събрание на Дания утвърди опцията държавното управление да поддържа присъединение на България и Румъния. " Блокадата " против тези две страни омеква, а Дания поддържа това, означи тогава онлайн изданието Altinget.

По думите му България и Румъния изготвят презентации за подготвеността си и за използване на достиженията на шенгенското право. Предстои те да бъдат показани през септември, а в края на месеца да дойде комисия от специалисти и да направи инспекция под координацията на Европейската комисия.

Коджабашев повтори известната българска позиция, че страната е изпълнила критериите още през 2011 година и присъединението е политически въпрос. В страни като Нидерландия и до неотдавна Дания години наред аргументът бе, че е належащо да се направи още в битката с корупцията, престъпността и защитата на външната граница.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР