Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски

...
Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски
Коментари Харесай

Кремъл официално предупреди София

Министерството на външните работи в Москва преглежда експулсирането на съветски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка.

Ведомството предизвестява българските управляващи за възможни ответни ограничения. Това се споделя в публикуван през днешния ден коментар на съветското външно министерство, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. "На 24 януари българските управляващи взеха решение да изгонят от страната посланик от Посолството и чиновник от Търговското посланичество на Руската федерация в България. Не бяха показани никакви ясни и безапелационни доказателства, обосноваващи това решение ", декларира министерството в текста, качен на уеб страницата му. "Преценяваме тази стъпка на публична София като намерено неприятелска и провокационна, внезапно противоречаща на градивния, обичайно изпълнен с взаимно почитание темперамент на руско-българските връзки. Запазваме си правото да вземем ответни ограничения ", се показва в коментара.

Официално: Руснаците, уличени в шпионаж, имат 48 часа да изоставен България

Припомняме, българската прокуратура изпрати на Министерството на външните работи писма по отношение на двама съветски жители, които са събирали информация, представляваща държавна загадка, за издаването й на непозната страна или непозната организация - закононарушение по член 104, алинея 1 от Наказателен кодекс, заяви през вчерашния ден пресцентърът на Министерство на външните работи.

Хванаха съветски шпиони у нас - и двамата са дипломати

Досъдебните производства против съветските жители са прекъснати, защото те се употребяват с дипломатически имунитет. В рамките на своята подготвеност Министерство на външните работи разгласи с ноти за "персона нон грата " един съветски посланик, а за "неприемлив " - член на техническия личен състав на съветското посолство в София. Руският дипломат Анатолий Макаров бе извикан в Министерство на външните работи, с цел да получи нотите. На двамата бе даден период от 48 часа за овакантяване на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР