Министерството на външните работи обяви, че е привикало посланика на

...
Министерството на външните работи обяви, че е привикало посланика на
Коментари Харесай

Великобритания: Русия е извършила кибератаки срещу британски поли...

Министерството на външните работи разгласи, че е привикало посланика на Русия, откакто предизвести, че хакерски групи, следени от съветската работа за сигурност ФСБ, стоят зад " продължителни несполучливи опити за интервенция в политическите процеси във Англия ", съобщи " Politico ".

 

Министърът на външните работи Лео Дохърти съобщи пред Камарата на общините в четвъртък, че депутати, пиари, държавни чиновници, публицисти и неправителствени организации са били измежду лицата, които са били обект на офанзиви през годините в опит за " интервенция в английската политика ".

 

Той съобщи, че някои частни диалози на високопоставени политици и държавни чиновници са били компрометирани - само че настоя, че по-широката акция " не е била сполучлива ". И съобщи, че групата е " селективно изнасяла и разпространявала информация " в опит да се намеси в политиката на Обединеното кралство.

 

Междувременно вицепремиерът Оливър Даудън упрекна ФСБ, че употребява " субдържавни " хакерски групи, с цел да " прави мръсната си работа ". Той съобщи, че двама членове на групата, известна като " Star Blizzard ", са били глобени след разкритията.

 

Според Министерството на външните работи парламентаристи от целия политически набор са били обект на хакерски атаки, при които се вършат опити за приемане на поверителна информация, постоянно посредством злонамерени имейли. Журналисти, организации на гражданското общество и групи от обществения бранш също са били цел на кибергрупата, обявиха от министерството.

 

Запитан за изказванията по време на конференция в четвъртък, министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак отхвърли да каже дали е бил обект на нахлуване. Външният министър Дейвид Камерън съобщи, че макар многократните опити за интервенция в политиката на Обединеното кралство, групата " не е съумяла ".

 

" Със санкционирането на виновните лица и с привикването на съветския дипломат през днешния ден ние разобличаваме техните злонамерени опити за въздействие и хвърляме светлина върху още един образец за това по какъв начин Русия избира да работи на международната сцена ", сподели той.

 

Руските управляващи към момента не са дали отговор.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР