Министерството на външните работи на Сирия осъди евакуацията от страната

...
Министерството на външните работи на Сирия осъди евакуацията от страната
Коментари Харесай

Сирия осъди престъпната евакуация на Белите каски

Министерството на външните работи на Сирия осъди евакуацията от страната на стотици членове на организацията „ Белите каски “ и прехвърлянето им към прилежащи страни през територията на Израел, съобщи AFP.

„ Престъпната интервенция, която Израел извърши в региона, разкрива същинската природа на така наречен „ Бели каски ", съобщи източник от външнополитическото ведомство в Дамаск, представен от държавната осведомителна организация SANA.
Ден, откакто към 800 членове на организацията „ Белите каски “ бяха евакуирани от Сирия, министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разкри, че е получил интернационален апел от страна на Съединени американски щати, Канада и други страни „ за значимата филантропична стъпка “.
„ През последните няколко дни, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, канадският министър-председател Джъстън Трюдо и няколко други водача ме помолиха за помощ в подпомагането на стотици сирийски „ бели каски ". Това са хора, които са избавили живота на стотици хиляди и в този момент самите те са попаднали под опасност за живота си. Затова разреших тяхното прекачване през Израел в други страни, като значима филантропична стъпка ", се споделя в изказване, публикувано от пресслужбата на израелския министър председател, отбелязва още организация " Фокус ".
напомня, че сирийският режим даде старт на огромна атака през юни, в която бяха завладяни зоните на опозиционните сили на Дамаск в Дераа и Кунейтра, граничещи с Йордания и Голанските възвишения. Сирийските бунтовници се съгласиха на помирение с режима в петък и следените от тях региони бяха предадени на държавните сили в събота.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР