Министерството на външните работи на Русия заяви, че евентуално разполагане

...
Министерството на външните работи на Русия заяви, че евентуално разполагане
Коментари Харесай

Русия и Китай предупреждават, че САЩ заплашват света с ракети в Азия

Министерството на външните работи на Русия съобщи, че вероятно разполагане на ракети от Съединени американски щати в Азиатско-Тихоокеанския район съставлява опасност за интернационалната сигурност , оповестява " Ройтерс ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер съобщи по-рано, че желае разполагане на ракети със междинен обхват в Азия относително скоро.

" Действията на Съединени американски щати основават опасност за интернационалната сигурност ", съобщи представителят на външното министерство Мария Захарова пред кореспонденти на седмичен ефирен брифинг.

" Появи се информация, че през днешния ден, 22 август, по самодейност на Русия и Китай се привиква съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на проектите на Съединени американски щати за създаване и разполагане на ракети със междинен обхват . Бих желала да поясня, че Русия с поддръжката на Китай изиска брифинг в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по този въпрос. Това е обществено събитие, всеки член на Съвета за сигурност има право да го изиска ", изяснява Захарова, представена от ТАСС.
 Путин: Русия би трябвало да отговори на опасността от ракети на Съединени американски щати в Румъния и Полша
Путин: Русия би трябвало да отговори на опасността от ракети на Съединени американски щати в Румъния и Полша

Вашингтон може да употребява системите в тези страни единствено с смяна на програмен продукт

Според Захарова брифингът ще се организира в 15 часа нюйоркско време. " Основанията са точно желанията, изразени в Съединени американски щати във връзка с разпол агането на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район ".

" Ясно е, че това е единствено първата стъпка, след това сходни американски оръжия могат да се появят и в други райони на света , в това число Европа ", добавя тя.

" Ето за какво счетохме за значимо да притеглим вниманието на интернационалната общественост към този въпрос. Ние поискахме висшият представител на генералния секретар на Организация на обединените нации по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу да направи презентация на брифинга. Очакваме откровена замяна на отзиви с сътрудниците ", разяснява Захарова.

Вашингтон продължава дипломатическите совалки със своите съдружници за разполагане на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район .

Китай реагира и заплаши с контрамерки , в случай че Съединени американски щати разпрострат ракети със междинен обхват на деяние в Азия и предизвестиха съдружниците на Съединени американски щати за последици, в случай че разрешат такива оръжия на тяхна територия.

И Русия реагира и разгласи, че ще предприеме ограничения , в случай че Съединени американски щати разположат ракети в Азия след срутва на контракт за надзор на оръжията и че чака Япония да внедри нова американска система за изстрелване на ракети .
 Искат привикване на Съвета за сигурност поради ракетния тест на Съединени американски щати
Искат привикване на Съвета за сигурност поради ракетния тест на Съединени американски щати

Русия и Китай оферират дневен ред: " закани за интернационалния мир и сигурност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР