Министерството на външните работи на Русия публикува дълъг списък с

...
Министерството на външните работи на Русия публикува дълъг списък с
Коментари Харесай

Морган Фрийман и покойният Джон Маккейн получиха забрана да влизат в Русия

Министерството на външните работи на Русия разгласява дълъг лист с жители на Съединени американски щати, на които не разрешава да влизат в Русия. 

Сред тях са президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис, както и десетки членове на Конгреса от двете огромни партии, основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, публицисти и др. 

Изненадващо - в листата се оказва артистът Морган Фрийман. 

Причината? " Известният киноактьор през септември 2017 година записва видеообръщение с обвинявания против Русия в скрит план против Съединени американски щати и апел за битка с нашата страна ", по обясненията на Министерство на външните работи, ръководено от Сергей Лавров. 



Видеото е продуцирано от групата Committe to Investigate Russia, образувана от режисьора Роб Рейнър. В него Фрийман упреква Путин в потребление на хакерски атаки и разпространяване на дезинформация, с цел да отмъсти на Запада за колапса на Съюз на съветските социалистически републики. 

По този мотив 84-годишният артист в този момент към този момент има " доживотна " възбрана да посещава Русия. 

РИА Новости отбелязва, че Арнолд Шварценегер, който през март записа клип с апел за преустановяване на " интервенцията " в Украйна, не попада в листата. 

Обяснение от Москва за посмъртната глоба против Републиканския сенатор Джон Маккейн, който умря още през 2018 година, към момента няма.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР