Министерството на външните работи на Република Северна Македония съобщи, че

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония съобщи, че
Коментари Харесай

Скопие остро осъди надписите „Македония е България“ в ръцете на депутати от Възраждане

Министерството на външните работи на Република Северна Македония заяви, че най-остро осъжда надписите " Македония е България ", които можеха да бъдат видени през вчерашния ден в ръцете на част от депутатите по време на съвещанието в българския парламент, само че и устно изразени от трибуната по време на същото съвещание, оповестява скопският " Независен весник ", представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 564
" Такива послания опонират на европейските демократични полезности, само че и на Договора за другарство, добросъседство и съдействие и не способстват за поддържането на  правилата и духа на Договора ", обявиха от Скопие.

В известието на министерството се показва, че страната чака формалните представители на България да осъдят явните прояви на езика на ненавист и териториалните искания към Северна Македония като извънредно неудобен акт по отношение на прилежаща другарска страна.

Македонското министерството на външните работи е връчило на българското външно министерство вербална нота с това наличие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР