Министерството на външните работи на Република България бе запознато в

...
Министерството на външните работи на Република България бе запознато в
Коментари Харесай

МВнР ще иска от Турция информация за разследването на смъртта на българче в турски хотел

Министерството на външните работи на Република България бе осведомено в детайлности със случая с умрялото в турския курортен град Дидим българско момиченце. По инструкции на министър Захариева неотложно бе сбъднат контакт със фамилията с молба да дават документите, с които разполагат, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

За случая ви разказахме в bTV Новините през вчерашния ден. Малката Вивиян почива при случай в аквапарк в петзвезден турски хотел на 6 юни, а фамилията се тормози, че казусът ще бъде потулен.
Българче умря при случай в аквапарк в турски хотел Родителите се тормозят, че казусът ще бъде потулен и търсят съдействието на страната за следствието
Документите са получени на турски език и към този момент са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с инструкции да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да откри контакт с локалните управляващи, прецизират от външното министерство. Българският консул Момчил Русинов към този момент пътува с цялата събрана информация, с цел да обясни на място събитията към смъртния случай на 8 юни 2018 година

Той ще посети прокуратурата в регионалния център Айдън, проверяващите служители на реда в град Дидим и шефа на хотела, в който е станала нещастието. Отделно Генералното консулство ще изиска от Прокуратурата на Турция информация за водените процесуално-следствени дейности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР