Министерството на външните работи на Полша е извикало спешно руския

...
Министерството на външните работи на Полша е извикало спешно руския
Коментари Харесай

Полша извика руския посланик заради ракетата край Пжеводов

Министерството на външните работи на Полша е извикало незабавно съветския дипломат Сергей Андреев по отношение на случая в източната част на страната, при който съгласно министерството са паднали ракети съветско произвеждане. В сряда полското външно министерство разгласява изказване за случая на формалния си уеб страница.

“На 15 ноември 2022 година в продължение на доста часове се следи масиран обстрел на цялата територия на Украйна и нейната сериозна инфраструктура от страна на въоръжените сили на Руската федерация. В 15:40 ч. (17:40 ч. московско време) ракета съветско произвеждане падна в село Водеув в окръг Хрубешов, Люблинско воеводство, при което починаха двама жители на Република Полша ”, се споделя в изказване на Министерството на външните работи.

“Във връзка с случая министърът на външните работи Збигнев Рау извика съветския дипломат в Министерството на външните работи и изиска незабавни подробни пояснения ”, означиха от министерството.

Полското външно министерство към момента не е оповестило часа на срещата.

Полските управляващи организират незабавни диалози както в страната, по този начин и със съдружниците от НАТО. Говорител на алианса съобщи във вторник вечерта в Брюксел, че в сряда НАТО ще организира среща на Северноатлантическия пакт на равнище посланици във връзка случая в Полша.

Руското министерство на защитата съобщи, че не е имало удари с съветски оръжия по цели наоколо до украинско-полската граница. От министерството акцентират, че оповестените от полските медии фотоси на парчета от мястото на случая нямат нищо общо с съветско оръжие.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР