Министерството на външните работи на Норвегия информира с нота на

...
Министерството на външните работи на Норвегия информира с нота на
Коментари Харесай

Избори 2021: Българите в Норвегия ще могат да гласуват в 10 секции

Министерството на външните работи на Норвегия осведоми с нота на 23 март 2021 година за предоставяне на единодушие за образуване на избори те на 4 април 2021 година и отвън посолството ни в Осло, оповестяват от Министерство на външните работи.

В нотата се прецизира, че единодушието се дава за разкриване на изборни секции в посочените от посолството 9 обитаеми места и адреси.

Норвежките управляващи обръщат внимание върху нуждата от координиране с Норвежкия институт по публично здраве на медицински протокол за надзор на разпространяването на COVID-19 по време на изборния ден, което задачата ни в Осло към този момент е направила. Посочва се и нуждата от съблюдаване на всички въведени в Норвегия противоепидемични ограничения от всички участници в изборния развой, оповестяват от Министерство на външните работи.

Полученото единодушие от норвежките управляващи за образуване на избори те и отвън постройката на дипломатическото ни посланичество в Осло е заключителната част от цялостната процедура по предоставяне на единодушие за производство на избори те на територията на Норвегия, се споделя в известието на Министерство на външните работи. В страната ще бъдат разкрити общо 10 изборни секции – в Осло, Ставангер, Хамар, Трондхайм, Тромсьо, Систранда, Сандефьорд, Олесунд, Будьо и Берген.

Техните адреси са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи на адрес:  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР