Министерството на външните работи на Китай Лин Джиан разпространи позиция,

...
Министерството на външните работи на Китай Лин Джиан разпространи позиция,
Коментари Харесай

ПОЗИЦИЯТА НА КИТАЙ: Приятел както на Русия, така и на Украйна

Министерството на външните работи на Китай Лин Джиан популяризира позиция, че страната е в неповторима позиция да посредничи като „ другар както на Русия, по този начин и на Украйна “ по време на ежедневния брифинг в Пекин в петък.
„ По време на визитата си в Русия, Украйна и други съответни европейски страни (специалният пратеник) Ли Хуей сподели, че всички страни приветстват напъните на Китай за ходатайство и чакат Китай да играе по-конструктивна роля “, сподели той.
„ Те се съгласиха, че като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и другар както на Русия, по този начин и на Украйна, Китай е в добра позиция да посредничи сред двете страни. “
Във връзка с информацията, че Украйна ще се откаже от своя „ черен лист “ на тези компании, които счита за „ спонсори на войната “, представителят сподели, че „ във връзка с включването на китайски компании в листата от съответната украинска институция, ние ясно изразихме нашето твърдо опълчване “.
„ Китай приветства анулацията на листата от Украйна “, сподели той, като решението се чака да бъде взето по-късно в петък. Списъкът от към 50 компании също включваше австрийски и френски компании, които вършат бизнес в Русия, макар че видяха голяма реакция от страна на бранша. Преди предстоящото гласоподаване на проекторезолюция на Съединени американски щати, призоваваща за „ трайно и неотложно преустановяване на огъня “ в Газа в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Лин Джиен сподели, че „ интернационалната общественост чака Съветът за сигурност съществено да извърши своя мандат “.
„ Китай поддържа Съвета за сигурност в предприемането на по-отговорни и смислени дейности допустимо най-скоро и неуморните старания за осъществяване на ранно преустановяване на военните дейности в Газа, облекчение на филантропичната обстановка и използване на решението за две страни “, сподели той.
„ Вярваме, че по палестинско-израелския въпрос би трябвало да почитаме обстоятелствата и историята, да изслушваме и почитаме позицията и устрема на арабските страни, да осъществяваме ранно преустановяване на огъня, да облекчим филантропичната обстановка и да използван решението за две страни. Това е мерило за оценка на дейностите и решенията на Съвета за сигурност “, продължи той.
Резолюцията, която разгласи, че прекратяването на огъня е „ неотложно “, в последна сметка беше отхвърлена, като Русия и Китай постановиха несъгласие на плана, а Алжир също гласоподава срещу. Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя сложи под въпрос потребления език и сподели, че Съединени американски щати „ подвеждат интернационалната общественост “.
Запитан за известията, че Китай е постигнал съглашение с хусите за безвредно прекосяване на корабите в Червено море, Лин Джиан сподели, че „ Китай ще продължи да играе градивна роля и ще способства за ранното възобновяване на мира и стабилността в Червено море “.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР