Министерството на външните работи на Израел съобщи, че официалният брой

...
Министерството на външните работи на Израел съобщи, че официалният брой
Коментари Харесай

Израел обяви нови данни за убитите при атаките на Хамас

Министерството на външните работи на Израел заяви, че формалният брой на жертвите от смъртоносната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври е понижен до 1200. По-рано израелските управляващи дефинираха броя на жертвите на 1400.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 959
Според АП министерството не е обяснило повода за прегледа. Но израелски чиновник сподели, че броят е изменен след старателен, траял седмица развой на идентифициране на телата, доста от които са били осакатени или изгорени.

Служителят посочи, че окончателният брой на починалите към момента може да се промени. Той сподели, че редица тела не са разпознати и не е ясно дали всичките близо 240 заложници, за които се счита, че са държани от Хамас, са към момента живи.

Служителят приказва при изискване за анонимност в очакване на публично известие от държавното управление.

Израел и Хамас са постигнали съгласие за замяна за заложници, съобщи телевизия Al Arabiya. Информацията беше доказана и от саудитската организация Al Hadath.

Няма публично удостоверение нито от израелска, нито от палестинска страна. Според информацията ще бъдат разменени 100 палестински дами и деца против 100 израелски заложници.

Бенямин Нетаняху упорства, че няма да има преустановяване на огъня, до момента в който Хамас не освободи заложниците.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР