Министерството на външните работи на Гърция съобщи днес, че двама

...
Министерството на външните работи на Гърция съобщи днес, че двама
Коментари Харесай

МВР на Гърция: Двама гръцки емигранти са убити от украински войници

Министерството на външните работи на Гърция заяви през днешния ден, че двама гръцки емигранти са убити, а други двама са съществено ранени при случай с украински бойци в Източна Украйна покрай фронтовата линия на спора с проруските сепаратистки сили, заяви Ройтерс.

Гръцкото външно министерство показва още в своето изказване, че трима украински бойци са " виновни " за гибелта и пострадванията на четиримата гърци в село Хранитне покрай " линията на контакт " с проруските сепаратистки сили, които завзеха част от Източна Украйна през 2014 година В изказването се показва, че насилието е избухнало, откакто гърците и украинските бойци са се скарали " по нищожен мотив ".
Размяна на реплики и закани - ще ескалира ли рецесията с Украйна
С всеки минал ден обстановката към рецесията с Украйна и опасността от боен спор с Русия се изостря. В последните дни Германи...
Прочети повече
В изказването на министерството се споделя още, че гръцкият външен министър Никос Дендиас се е опитал да беседва с украинския си сътрудник за случая и се  акцентира, че гръцката общественост в Украйна би трябвало да бъде предпазена. Няколко хиляди гръцки жители живеят в Украйна.

По-рано Гърция прикани всички свои жители да заобикалят да пътуват до Украйна, а намиращите се на територията на някогашната руска република да изоставен „ неотложно “.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР