Министерството на външните работи (МВнР)все още не е получило официална

...
Министерството на външните работи (МВнР)все още не е получило официална
Коментари Харесай

Русия още не е дала информация за българина, задържан за подготовка на атентат в Крим

Министерството на външните работи (МВнР)все още не е получило публична информация за арестувания от съветските управляващи българин,обвинен за подготовка на атентат в Крим. Това разгласи на брифингминистърът на външните работи Иван Кондов, представен от Дарик.

Той е с двойно поданство - българско и украинско. Бил е арестуван там с украинския си паспорт.

На 28 април нашето посолство е изпратило нота до Министерство на външните работи на Русия,с искане да бъде позволен юрист при него, само че към момента няма формален отговор, разясни още Кондов.

" Информациите са разнопосочни, към момента нямаме доказана публична информация. Най-вероятно е бил третиран преди всичко като украински жител ", позволи той.

" Ще създадем всичко допустимо да му осигурим правна помощ ", посочи още външният министър.

Той разяснява и появилата информация, появила се по-рано, за арестувани българи до лобното място на Гоце Делчев в Северна Македония - село Баница. По думите му няма арестувани, а спрени български жители.

В сряда съветските служби оповестиха, че е осуетила опит за атентати на Кримския полуостров. Москва твърди, че цели на атентаторите са били губернаторът на Крим Сергей Аксьонов, кметът на Ялта Янина Павленко, както и транспортната инфраструктура на полуострова. Сред арестуваните има и българин, който е показан като Д. Петранов, роден през 1979 година ФСБ твърди, че той има българско и украинско поданство и се е занимавал с доставка на оръжие на територията на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР