Министерството на външните работи (МВнР) отваря вратите си за посетители

...
Министерството на външните работи (МВнР) отваря вратите си за посетители
Коментари Харесай

Ден на отворените врати: Министерството на външните работи приема посетители

Министерството на външните работи (МВнР) отваря вратите си за гости през днешния ден, оповестиха от ведомството.

Жителите и гостите на столицата ще имат опцията да влязат в,,Дома на българската дипломация " от 10:00 до 16:00 часа (в три времеви слота: 10:00 – 12:00 ч.; 12:00 – 14:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч.) и да прегледат конферентните зали, впечатляващата сбирка от изобразително изкуство и кабинета на министъра, където особено единствено за дребните посетители е планувана фотосесия на стола на посланик номер едно под мотото: „ Когато порасна, желая да бъда министър на външните работи “.

Посетителите на външното министерство ще имат опцията да видят и така наречен „ Черен мрамор “ – предверие, през което са минали стотици публични задгранични делегации, осведомиха от Министерство на външните работи. Гостите на министерството ще могат освен да се разходят из коридорите на българската дипломация, само че и да се срещнат от близко с работата на разнообразни дирекции на институцията, фокусирана в разнообразни сфери на българската външна политика.

Предвижда се дирекция,,Човешки запаси и административно обслужване‘‘ на Министерство на външните работи да показа опциите за стажове и работа във ведомството. Представители на Дипломатическия институт ще дават подробна информация по какъв начин се става посланик и какви образования провежда институтът. Служители на Дирекция „ Ситуационен център “ ще обяснят какво подпомагане може да окаже външното министерство на българските жители в чужбина при спешни обстановки.

Подготовката за присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), и целите на министерството са различен водещ детайл в програмата за посетителите.

В рамките на деня Държавният културен институт към министъра на външните работи ще провежда турове, на които гостите ще могат да научат повече за тесните връзки сред културата и дипломацията.

Влизането в Деня на отворените порти ще се реализира през Входа за гости против показване на документ за идентичност и след реализиране на физическа инспекция.

Деца до 16-годишна възраст ще бъдат допускани във ведомството с компаньон.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР