Министерството на външните работи (МВнР) Елеонора Митрофанова като неуместно и

...
Министерството на външните работи (МВнР) Елеонора Митрофанова като неуместно и
Коментари Харесай

Външното министерство обвини Митрофанова в опит за намеса във вътрешните работи

Министерството на външните работи (МВнР) Елеонора Митрофанова като " несвоевременно " и " опит за интервенция във вътрешните работи " в позиция, публиквуана на уеб страницата на ведомството в понеделник.

Става дума за изявление, оповестено преди дни в Ютюб канала на журналиста Мартин Карбовски , в което Митрофанова, в случай че можеше.

Това е първата публична позиция, която управляващите заемат по случая, като той не е категорично упоменат в позицията. " Българската страна дефинира казаното като опит за интервенция във вътрешните работи на страната и в този смисъл опонира на Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", написа Министерство на външните работи.

" Министърът на външните работи Николай Милков е провел диалог в този смисъл с дипломат Митрофанова ", написа още в позицията, като не излиза наяве по какъв начин е протекъл диалогът.

" Възраждане " е проруска партия и трета политическа мощ след последните парламентарни избори. Тя има 37 депутати в 49-ото Народно заседание. Нейните позиции по външнополитически тематики постоянно съответстват с тезите на Кремъл. Тя се афишира за " неутралитет " на България по отношение на войната на Русия в Украйна.

Митрофанова и съветското посолство неколкократно са предизвиквали дипломатически спорове със свои изявления. През февруари 2022 година посолството загатна, че българските институции са " евроатлантически подлоги ", и съпостави войната на Русия в Украйна с Освобождението на България от 1878 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР