Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и

...
Министерството на туризма заличи 18 дружества, регистрирани като туроператори и
Коментари Харесай

Министерството на туризма заличи 18 туроператори и туристически агенти

Министерството на туризма заличи 18 сдружения, регистрирани като туроператори и туристически сътрудници от Националния туристически указател (НТР), оповестиха от ведомството.

Това става със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова по стимулирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници (ЕКРТТА). Причината за подхванатата мярка е, че удостоверенията за активност, които министерството издава, не са получени в оригинал в двумесечен период от уведомяването на заявителите, каквото е условието съгласно Закона за туризма. Ако удостоверението не е получено, надлежно сдружението няма право да прави туроператорска или турагентска активност, написа в известието.

Със заличаването на регистрацията се прекратява и действието на удостоверението. Определен е интервал от две години, през които заличеното лице няма право да декларира вписване за осъществяване на туроператорска или туристическа агентска активност, считано от датата на издаване на актуалната заповед.

Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Научно-техническо разузнаване, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им. Така потребителите ще получават информация дали туроператорът и турагентът са правилни и правят активност, спазвайки Закона за туризма, допълват от министерството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР