Министерството на туризма ще акцентира на вътрешния туризъм, на инвестиционните

...
Министерството на туризма ще акцентира на вътрешния туризъм, на инвестиционните
Коментари Харесай

Ангелкова откри Ваканция и СПА Експо в София

Министерството на туризма ще подчертава на вътрешния туризъм, на капиталовите турове, изключително в бранш туризъм, ще се употребява и капацитета за конгресен туризъм през 2019 година. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на 36-ото Международно ревю " Ваканция и СПА Експо " в Интер Експо център в София.

Страната има голям капацитет за развиването на конгресен туризъм освен в огромните центрове, само че и по прелестните български курорти, сподели Ангелкова. Тя заяви, че на 30-31 май в Слънчев бряг ще се опитва пилотна самодейност - следва организирането на огромен интернационален капиталов конгрес с представители на всички огромни интернационалните марки, с цел да се насочи вниманието им към нашата страна.

Министър Ангелкова означи, че 2019 година ще бъде една доста динамична година и ще изисква да се положат повече от старания от това, което се прави досега. Тя напомни, че преди няколко дни министерството разгласи самодейността 2019 година да бъде годината на вътрешния туризъм. По думите на министър Ангелкова самодейността ще даде опция да покажем както балнео и СПА туризма, които са фокус на днешното ревю, вино и кулинария, по този начин и културно-историческото ни завещание, опциите за авантюристичен туризъм, за набожен туризъм. Те ще надградят главните ни летен и зимен туризъм.

За втора поредна година имаме повече туристи, в сравнение с поданици на страната. За предходната година имахме над 9 милиона и 200 хиляди задгранични туристи, което е растеж към 5 % и това е за трета поредна година, сподели при откриването министър Ангелкова. За месеците от януари до ноември има над 7 милиарда и 200 милиона лв. доходи, което са извънредно високи резултати, а това изисква от нас още повече старания, по-голяма отговорност, сподели министърът. Към момента максимален интерес има към черноморските ни курорти, преди всичко е летният ни туристически артикул. Само за предишното лято от тези 9 милиона и 200 хиляди задгранични туристи, 5 милиона и 400 хиляди са в месеците от юни до септември, сподели министърът на туризма.

Ще продължим да надграждаме, тъй като ползата нараства с всяка една година, сподели Ангелкова. Тя означи, че последващи по интерес са зимните курорти, като е значимо с изключение на Пампорово, Боровец и Банско, да се развива и Витоша, както и планинските курорти в Стара планина.

От 2015 до момента, откогато има Министерство на туризма, растежът на задграничните туристи е с към 31 % повече, което е причина за привличане както на повече вложения в бранша, по този начин и за основаване на спомагателни работни места, сподели министърът.

България като целогодишна туристическа дестинация е съществена цел на Министерството на туризма, съобщи Ангелкова. Вниманието на туристите ще се насочва към места като Лещен, Баните - Смолянско, Златоград, Белоградчик, резервата " Сребърна " и Силистра, които са малко познати дестинации. Работи се доста с огромни интернационалните туроператори, които имат и самолетни компании, а по този начин има по-устойчиво обмисляне.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР