Министерството на туризма раздаде Годишните награди в туризма – 2022

...
Министерството на туризма раздаде Годишните награди в туризма – 2022
Коментари Харесай

Пловдив с приз за устойчив туризъм


Министерството на туризма раздаде Годишните награди в туризма – 2022 на тържествена гала, която се състоя в София.

Седмите Годишни награди в туризма – 2022, за втора поредна година се организират под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Сред формалните лица бяха президентът Румен Радев, министрите на стопанската система и на земеделието. Събитието бе почетено от народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общественост, бизнеса, туристическите организации, медии и други То бе почетено с привет и от Алесандра Прианте, шеф на Регионален департемент за Европа към Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, която изпрати видеообръщение.

Победителите във всичките категории – 4 професионални, 4 художествени и 1 особено предопределена за българските общини, както и в категорията за огромната премия „ Изборът на българите “, получиха обичайна статуетка, запазена марка на състезанието и знак на страната ни – българската роза, направена от Димитър Германов.

Заелите втори и трети места – грамоти на Министерството на туризма.

На специфичния уебсайт за премиите бяха подадени онлайн над 64 хиляди неповторими вота за над 115-те участници във всички раздели.

Истинската изненада за вечерта бе поднасянето на специфични награди от министър Димитров за интернационално приети достижения и стабилно развиване в туризма в България.

Министърът награди Община Пловдив и връчи статуетката на Пламен Панов – заместник-кмет на Пловдив с сектор „ Култура, археология и туризъм “. Статуетката изобразява ритон с протоме на кон, имитация на  сребърното богатство от село Борово.

„ Това е извънредно значима оценка за работата на община Пловдив в областта на туризма през тази година. Щастливи сме, че след 2019 – годината, в която бяхме Европейска столица на културата, Пловдив продължава да показва България и България продължава да се показва пред света с Пловдив. През тази година градът ни зае четвърто място за „ Най-добра европейска дестинация “ и в класацията на туристическият уебсайт European Best Destinations “. Всичко това ни задължава да продължим да работим интензивно и отсега нататък “, разяснява заместник-кметът Пламен Панов.

Церемонията по връчването на статуетките беше открита от министъра на туризма доктор Илин Димитров, а огромната премия беше персонално връчена от президента на Република България Румен Радев в основната категория – „ Изборът на българите “. Президентът сервира оценката на спечелилия „ Исторически парк “, село Неофит Рилски, град Варна. Първо място в категория „ Туристическа дестинация “ завоюва община Ардино. Една от най-оспорваните категории бе „ Туристическа атракция/обект “. Статуетката за първото място още веднъж бе извоювана още веднъж от „ Исторически парк “, село Неофит Рилски.  В категория „ Иновация “ първото място бе заето от Travel Line-Bulgaria Room Mix Innovation 2022, а премията сервира министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Министърът на земеделието Явор Гечев връчи розата за „ Специализиран туризъм “ на ръководителя на Съвета по туризъм – Пловдив инж. Любозар Фратев за първата позиция в категорията – за Фестивал „ Дефиле на младото вино “, Съвет по туризъм в Пловдив. Събитието се финансира обичайно от Годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив.

Заместник-председателят на Комисията по туризъм към 48-то Народно заседание Небие Кабак връчи статуетката на любимеца в друга доста атрактивна категория – „ Туристическа община 2022 “, която отиде при община Ветрино.

Втората част на церемонията бе отдадена на достиженията на медиите, отразяващи туризма. Председателят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова даде първото отличие за „ Журналистически материал на тематика туризъм в България за 2021 година в телевизия “ на Георги Крумов, създател и шеф на Телевизия Туризъм. За най-хубава журналистическа изява в онлайн медия гласуващите са показали Магдалена Тодорова от ТВ Медицински университет-Варна. Победител в категорията за печатна медия стана Поли Иванова – създател от списание „ Дестинация България “. Фотографът Владислав Терзийски съобщи розата в оспорваната категория за интернет блог на Любомира Великова от bulgarianonthego.blog.

За интернационално приети достижения и стабилно развиване в туризма в България  оценки получиха също Hexaya Health & Wellness/Intercontinental Sofia и Happy Bar & Grill. Награда за принос в позиционирането и популяризирането на Бранд България получиха климатологът проф. Георги Рачев и журналистът Николай Василковски. Престижното отличие връчиха заместник-министрите на туризма Ирена Георгиева и проф. Мариела Модева. Специалната премия за дългогодишни поредни старания в популяризирането на хубостта на дестинация България получи фотографа Владислав Терзийски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР