Министерството на туризма обяви обществена поръчка за организиране и провеждане

...
Министерството на туризма обяви обществена поръчка за организиране и провеждане
Коментари Харесай

Министерство на туризма си търси инфлуенсъри

Министерството на туризма разгласи социална поръчка за образуване и осъществяване на тематични турове за задгранични публицисти, снимачни екипи, блогъри, влогъри, инфлуенсъри и експедиенти. Това демонстрира информация в регистъра на търговете на уеб страницата на Агенцията за публичните поръчки. 

Обществената поръчка е на стойност 720 000 лева с Данък добавена стойност, а крайният период за кандидатстване е 6 декември 2022 година Изпълнителят ще бъде избран по критерия най-ниска цена. Договорът ще бъде за 1 година или до изчерпването на ресурса.

Министерството на туризма извършва държавната политика в региона на туризма, като при осъществяване на тези функционалности следва да провежда и организира опознавателни журналистически пътувания и визити на непознати туроператори и туристически сътрудници в страната. Участниците в процедурата следва да имат годна регистрация за осъществяване на туроператорска и/или туристическа агентска активност.

Фирмите следва да са осъществили за последните три завършили финансови години според от датата, на която участникът е основан или е почнал активността си, най-малък общ оборот, в това число най-малък оборот в сферата, попадаща в обсега на поръчката, изчислен на база годишните обороти, в размер най-малко на 500 000 лв..

Бъдещият реализатор би трябвало да предложи организация, подготовка и изпращане на предложения до задграничните публицисти, снимачни екипи, експедиенти и други участници от съответните пазари. Списъкът би трябвало да бъде утвърден от възложителя и да е с аргументация за избора на участниците, по отношение на спецификата на тура, логистика, самолетни билети, хотелско настаняване, обезпечаване на прехвърляния и вътрешен превоз. Изпълнителят би трябвало да предложи стратегия на всеки тур, включваща цялостна организация на пътуванията, кои обекти ще бъдат посетени, направления и тема, заложени най-малко 3 броя атракции, анимации и дегустации, присъщи за дадения район. Туровете да бъдат сред 3 и 7 дни.

Настаняването би трябвало да бъде в хотели 4 и 5 звезди, съобразени с маршрутите и близостта на туристическите обекти. Храненето в заведения с категория 2 или повече звезди – закуски, 3-степенно меню за обяд и вечеря, с включени питиета. Менюто следва да показва български и обичайни ястия и питиета. Гостите би трябвало да бъдат съпроводени от екскурзовод, притежаващ документ за дееспособност. Представител на Министерството на туризма също би трябвало да бъде очакван в групите.

Изпълнителят би трябвало да обезпечи позволения за достъп и снимане на включените в тура обекти, както и възнаграждение на съответните такси, билети и други Фирмата би трябвало авансово да приготви прескит с информация за туристическите обекти, които ще бъдат включени в заложения маршрут, показана по забавен метод на книжен и електронен притежател на съответния език за всеки представител на медиите и да бъде утвърден от възложителя. Допълнително да има медицински застраховки на идващите групи, застраховка и лиценз на транспортното средство в страната, което да бъде оборудвано с климатик, тв приемник и микрофон за предружаващия екскурзовод, безжичен интернет и питиета.

Изпълнителят би трябвало да предложи тематичен тур за представители на печатни и електронни медии, блогъри, влогъри и инфлуенсъри от целеви и перспективни пазари. Продължителност на тура да е 5-7 дни за 8 индивида. Темите са културни забележителности, морски туризъм, зимен туризъм, занаяти и традиции, гурме и вино, голф, СПА и уелнес, еко и авантюристичен туризъм.

Следващият тематичен тур е за 6 индивида снимачен екип при същите условия. Третият е за представители на туроператори и туристически сътрудници с дълготрайност 3-7 дни. Групата да е до 8 представители на бизнеса, като им бъдат проведени и бизнес срещи, визити тук-там за настаняване и за осъществяване на MICE събития – конференции, семинари, конгреси, фестивали, концерти и други, написа " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР