Министерството на труда и социалната политика предлага на семействата на

...
Министерството на труда и социалната политика предлага на семействата на
Коментари Харесай

На семействата на загиналите в Царево дават по 15 000 лева

Министерството на труда и обществената политика предлага на фамилиите на починалите в Царево да бъдат платени по 15 000 лв.. Идеята разгласи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

Според нея това е процедура, която дава поддръжка на хората, изгубили непосредствен.

До момента са подадени 41 заявки за разпределяне на еднократна помощ. Отпусната е помощ на едно потърпевшо семейство с оптимален размер от 1512 лева. Останалите заявки са регистрирани и са в развой на обработка.

Практиката при бедствия, като това в Царево, демонстрира, че първоначално заявките не са доста като брой, тъй като хората са още под въздействието на случилото се. Седмица по-късно броят им пораства

В петък и събота Шалапатова ще посети засегнатите места в Царево и ще ревизира осъществяването на ограниченията, подхванати още след бедствието.

Кметът на Царево не е поискал да се възползва от опцията безработни хора, регистрирани в Бюрото по труда, да спомагат за почистване на материалните вреди от наводненията или различен тип подкрепяща работа. Той е отказал и помощ по мярката за топъл обяд.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР