Министерството на труда и социалната политика активно работи по темите

...
Министерството на труда и социалната политика активно работи по темите
Коментари Харесай

България и Германия ще си сътрудничат в областта на трудовата мобилност

„ Министерството на труда и обществената политика интензивно работи по тематиките за обезпечаване на сигурност и здраве на работното място, обществена протекция и попречване на злоупотреби с правата на служащите както в народен, по този начин и в интернационален проект. “ Това сподели заместник-министър Наталия Ефремова по време на заключителна конференция, на която бяха регистрирани резултатите от осъществяването на работната стратегия за партньорство сред министерствата на труда на България и Германия за интервала 2021-2022 година, която се организира в Евксиноград, оповестиха от министерството.

По време на форума беше разисквано съдействието сред двете институции в сферата трудовата подвижност, правата на работещите в чужбина и сезонните служащи, работата на службите по труда в България и Германия, както и подпомагането на украинските жители и сполучливата им интеграция. Бяха обрисувани бъдещите дейности за възстановяване на изискванията на живот на трудещите се в двете страни, както и взаимни ограничения за ограничение на трафика на служащи и поощряване на обществената и солидарна стопанска система. Фокус на конференцията беше и използването на програмата ALMA в България, обвързвана с трудова подвижност на младежите от уязвимите групи.

 

Двете страни дадоха висока оценка на съдействието сред министерствата на труда на България и Германия. Заместник-министър Наталия Ефремова изрази вяра партньорството сред двете институции в обмяната на опит, положителни практики и информация, както и взаимните им дейности да продължи отвън рамките на работната стратегия. Тя акцентира, че за българската делегация е било скъпо да получи информация за организацията и структурата на способените немски служби, както и във връзка с законодателството и ограниченията в региона на отбраната на трудовите права на работещите.
“Най-важното от работата ни е тя да доближи посредством действителни ограничения до хората. Германия към този момент приготвя значими промени в региона на сигурността на труда и правата на работещите ”, сподели държавният секретар Федералното министерство на труда и обществените въпроси на Германия Ролф Шмахтенберг. „ България и Германия имат доста общи цели в региона на трудовото законодателство. Сътрудничеството ни способства за решаването на натрупали се проблеми в региона на отбраната на служащите “, посочи краткотрайно ръководещата посолството на Германия у нас Ирене Планк.

 

Специалният представител на Федералното министерство на труда и обществените въпроси на Германия Юрген Крец дефинира постигнатото по време на програмата сред България и Германия като сериозен политически триумф. „ Съвместната ни работа, както и пандемията COVID-19, ни стимулира да използван нови подходи. Готови сме да очертаем бъдещите хрумвания за продължение на съдействието “, добави той.
В конференцията участваха представители Международната организация на труда и Европейския орган на труда, специалисти от Министерството на труда и обществената политика в България и Федералното министерство на труда и обществените въпроси на Германия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР