Министерството на транспорта и съобщенията, съвместно с ГД Гражданска въздухоплавателна

...
Министерството на транспорта и съобщенията, съвместно с ГД Гражданска въздухоплавателна
Коментари Харесай

България ще внедрява U-space въздушно пространство за управление на трафика с дронове

Министерството на превоза и известията, взаимно с Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ (ГД ГВА) е образувана работна група за определяне на механизъм за съгласуване на определянето на U-space въздушно пространство.

U-space е европейската система, която се създава за ръководство на безпилотния трафик с дронове. Това е набор от характерни цифрови услуги и процедури, предопределени да обезпечат безвреден и ефикасен достъп на операторите на дронове до въздушното пространство.

Въздушно пространство U-space е географска зона за дронове, избрана от всяка страна членка. Внедряването на U-space се реализира последователно в цяла Европа заради възходящата нужда от услуги и технологии за ръководство на безпилотния трафик.

Както при пилотираната авиация, операторите на дронове и доставчиците на U-space услуги ще би трябвало да съблюдават наредбите, избрани от EASA (European Union Aviation Safety Agency). Европейската регулаторна рамка и първите регламенти за U-space, признати от Европейската комисия през 2021 година, влизат в действие през януари 2023 година и ще насърчат съгласуван...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР