Министерството на регионалното развитие планира ремонти на обходните пътища на

...
Министерството на регионалното развитие планира ремонти на обходните пътища на
Коментари Харесай

Ремонтите на обходните пътища на магистралите в софийско започват догодина

Министерството на районното развиване възнамерява поправки на обходните пътища на автомагистралите " Тракия " и " Хемус " в софийско, само че те ще стартират следващата година, сподели по " Нова телевизия " отрасловият министър Николай Нанков. Той добави, че няма по какъв начин обновяванията да тръгнат по-рано, защото единствено процедурите за избор на реализатори траят най-малко половин година.

Нанков уточни, че краткотрайно фокусът в работата на Министерство на регионалното развитие би трябвало да се измести от пътищата към други браншове. Причината е неналичието на пари, поради забавянето на въвеждането на таксуване за прекосяване по автомагистралите и първокласните пътища с тол система и електронни винетки.

" Минимум 1.5 млн. лв. дневно губи страната в този момент от забавянето ", уточни министърът. Той изрази вяра, че през 2019 година могат да стартират да влизат в бюджета първите доходи от новия метод за заплащане.
" За построяването и въвеждането на системата са нужни седем месеца. След това следва една година тестови интервал ", разясни Николай Нанков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР