Министерството на регионалното развитие остро разкритикува Комисията по енергийно и

...
Министерството на регионалното развитие остро разкритикува Комисията по енергийно и
Коментари Харесай

МРРБ се скара с КЕВР за цените на водата

Министерството на районното развиване остро разкритикува Комисията по енергийно и водно контролиране, че нехае за цените на водата и за заплахата от банкрути на ВиК сдружения.

" Държавните ВиК сдружения в страната са застрашени от банкрут поради високата цена на електрическата енергия и неналичието на схващане от страна на КЕВР, която отхвърля да отбрани операторите ", се споделя в известие на Министерство на регионалното развитие, изпратено до медиите след трета подред работна среща сред двете институции и преставители на ВиК сектора.

На срещата отрасловият зам.-министър Валентин Граматиков е изтъкнал, че проблемите са доста тежки и скоро ще се стигне до обстановка, в която ВиК доставчищи ще бъдат принудени да спрат работа. " Индикации, че предстоят проблеми с цената тока има още от лятото, само че не се започнаха никакви ограничения от страна на регулаторния орган. Възможността от 1 януари да влязат в действие новите бизнес проекти е нулева, би трябвало нова цена незабавно ", безапелационен е Граматиков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР