Министерството на регионалното развитие осигурява над 2 млн.лв. от бюджета

...
Министерството на регионалното развитие осигурява над 2 млн.лв. от бюджета
Коментари Харесай

МРРБ дава над 2 млн. лв. за аварийни дейности в Перник

Министерството на районното развиване обезпечава над 2 млн.лв. от бюджета си за осъществяване на част от първите незабавни ограничения за възстановяване на водоснабдяването в Перник.

Финансирането е отвън плануваните 2,7 млн. лева, които на следващия ден Министерският съвет ще отпусне за замяна на утаителите в пречиствателната станция за питейни води.

Още на следващия ден стартира подмяната на спирателната арматура при започване на основен клон от водопроводната мрежа за кв. " Изток " след отклонението му за Промишлена зона.

От бюджета на министерството са обезпечени и 1 881 640 лева, с които ще се построи краткотрайно спешно оборудване по трасето с. Чуйпетлово - с. Боснек - бент. " Студена ". Средствата ще бъдат предоставени на община Перник.

В предлагането й се планува създаване на бетонен дънен предел за водовземане и разполагане на утаител и уредба за изпускане на арестувани дънни наноси. Чрез премостването, което е съобразено с трасето на пътя Боснек - Чуйпетлово, р. Струма ще се зарежда с спомагателни водни количества. С тези средства ще бъдат финансирани доставката на материали и построяването, планиране, сложен отчет за оценка на сходството на капиталовите планове, реализиране на строителен и авторски контрол.

В актуалната спешна обстановка Министерство на регионалното развитие ще финансира и ограничения от спешния проект на инж. Атанас Русев. Те включват действия за зареждане на язовир " Студена " от различни или към този момент съществуващи водоизточници. Като последваща стъпка Министерство на регионалното развитие ще обезпечи и финансиране на дейностите, препоръчани от проф. Костадин Щерев.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че нов, по-строг режим стартира да работи в Перник. Той ще обхване към 100 хиляди души.

Малко по-късно стана ясно, че водата в Перник нараства с 3% макар водния режим.

Омбудсманът Диана Ковачева пък прикани Комисията за енергийно и водно контролиране да дефинира цената на водата съгласно качеството на предоставяната услуга. Тя се разгласи срещу повишаването на водата в Перник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР