Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за подобряване

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за подобряване
Коментари Харесай

Министерството на регионалното развитие и благоустройството решава ВиК-проблемите в област Монтана

Министерството на районното развиване и благоустройството ще спомага за възстановяване на ВиК инфраструктурата на територията на Берковица, както и в другите общини от област Монтана, стана ясно на среща в министерството, ръководена от министър Виолета Комитова.
Коментирани са качеството и цената на ВиК услугите, предоставяни от двата оператора - ВиК-Монтана и ВиК-Берковица, както и въздействието на повишение на цената на електрическата енергия върху тях. Обсъдени са изискванията за финансиране на обекти за реорганизация на съществуващи водопроводи и създаване на канализация и пречиствателни станции за отпадъчни води с финансиране от Европейски Съюз.
"Сега имаме късмет с европейски средства да създадем съвременни водни цикли и да решим проблемите на хората. Трябва да се възползваме от тази опция ", акцентира министър Комитова.
Тя и екипът ѝ са се заели да продължат да спомагат за възстановяване на водоснабдяването и канализацията в региона.
В срещата са взели участие заместник-министър Валентин Граматиков и представители на ведомството, регионалният шеф на Монтана - Валери Димитров, кметът на Берковица - Димитринка Каменова, ръководителят на общинския съвет - Деян Еленков и шефовете на ВиК-Монтана и на ВиК-Берковица - Валери Иванов и Даниела Захариева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР